Svet cukrárov a cukroviniek

Navigácia: SVET-CUKRAROV-A-CUKROVINIEK >

Hladítko (žehlička) na marcipán a fondán zaguľatená 15x8 cm - ORION

Značka: ORION

Kategória: Cukrárske potreby | Modelovacie pomôcky | Hladítka

Popis:

Žehlička na tortu uhladí poťahovaciu hmotu, fondán aj marcipán a vaše torty budú vyzerať dokonalo hladké.

Žehličkou docielite dokonalý hladký efekt obalených tort, cupcakes a ďalších zákuskov. Žehličkami prechádzajte po torte smerom zhora nadol. Vďaka plochej hladkej ploche docielite ostré hrany na tortách, ale aj prípadné zaoblenie. Poťahovanie a uhladzovanie vám pôjde ľahšie, keď tortou budete pohybovať na otáčavom podnose.

Poťahovaciu hmotu starostlivo spracujte, aby mala polotuhú konzistenciu. Rozvaľkajte ju valčekom, a ak sa lepí, môžete ju podsypať jemným práškovým cukrom alebo škrobom. Celková hmota by mala byť cca 0,2 - 0,5 cm hrubá. Ak budete poťahovať kruh, veľkosť rozvaľkanej hmoty by mala byť rovnaká, ako bude priemer torty + dvakrát výška torty + cca 1/3 výšky torty. Čím väčšia bude, tým lepšie sa bude hladiť a zamedzíte tak vzniku faldíkov po bokoch torty.

Rozvaľkanú hmotu zdvihnite napr. pomocou //www.svetcukrarov.sk/valceky-a-zehlicky/valcek-na-marcipan-228-x-25-mm/">valčeka alebo obidvoch rúk a položte ju súmerne na korpus torty. Hladkajte hladítkom opatrne od stredu k okrajom, tak, aby sa von dostali prípadné vzduchové bubliny. Ak aj nejaké bubliny zostanú, prepichnete ich špendlíkom a zahlaďte rukami a hladítkom. Keď bude vrchná plocha rovná a bez bubliniek, začnete hladiť okraje. Najskôr dlaňami, potom hladítkom. Postupujte zhora nadol. Dole pri stole, kde má hmota tendenciu sa vlniť a robiť spomínané faldíky, môžete ju rukou trochu potiahnuť, čím dôjde k ich napnutiu a vyrovnaniu faldíkov. Na ostrú hornú hranu použite dve hladítka proti sebe v pravouhlom postavení.

Na záver orežete prebytočnú hmotu //www.svetcukrarov.sk/kostice/nozik-dk15/">nožíkom či //www.svetcukrarov.sk/kostice/modelovacie-radielko/">radielkom, zvyšok hmôt môžete využiť na ozdoby alebo neskôr (starostlivo ich zabaľte do igelitu, aby hmota nevyschla, a uložte ju buď do chladničky alebo chladnejšej špajze). Tortu ešte môžete na záver opatrne dočistiť hladítkom.

Parametre:

Netto hmotnosť:60 g
Materiál:Plast
Distribuce:SK

Cena:
3.78 EUR s DPH
Naspäť

Copyright.sk © by Web. All rights reserved. | Zásady ochrany osobných údajov | Súbory cookies
V prípade Vašich otázok nás prosím kontaktujte tu

Vážime si Vaše súkromie

Svoj súhlas s ukladaním súborov cookies z nášho webového sídla www.surovina.sk ako aj od tretích strán vo Vašom zariadení súvisiace s anonymizovaným spracovaním údajov za účelom zlepšenia navigácie a používania  našich stránok, efektívnejšieho použitia marketingových a remarketingových nástrojov a poskytnutím obsahu nás a tretích strán vyjadríte kliknutím na tlačidlo “Prijať všetky súbory cookies”.

Pokiaľ si želáte viac informácií alebo si želáte zmeniť nastavenie používania cookies, kliknite na tlačidlo “Spravovať nastavenia cookies”.