LABETA Pektín ovocný 20 g
Ovocný pektín vystačí až na 1 kg ovocia. Obsahuje iba citrusový pektín a je ideálny skôr pre kyslejšie ovocie.
Pektín sa používa na zahustenie marmelád či džemov.
Zloženie: želírovacia látka: citrusový pektín
Návod na prípravu: Očistené a vykôstkované ovocie (900-1000 g) pomelieme alebo prelisujeme. Ak chceme vyrobiť tuhšie marmeládu alebo ak máme veľa šťavnaté ovocie ako sú čerešne, višne, maliny, použijeme iba 800-900 g ovocia. Obsah vrecúška zmiešame s 900-1000 g cukru a nasypeme do ovocie. Za stáleho miešania privedieme do varu, varíme 3-5 minút. Podľa chuti môžeme pridať kyselinu citrónovú alebo cukor. Odoberieme prípadnú penu a horúcou marmeládu opatrne nalejeme do pohárov, zaviečkujeme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Citrusové zahusťovadlo pre vaše domáce marmelády a džemy.