Kukurica na popcorn je zvláštny druh tejto veľmi významnej poľnohospodárskej plodiny s tvrdou šupkou, vďaka ktorej sa pri zahrievaní zrna vytvára v jeho strede tlak, ktorý kukuricu roztrhne a jeho vnútorná časť, ktorá obsahuje škroby a proteíny, sa tak dostane von. Wolfberry kukurica na popcorn prechádza prísnou kontrolou. Po jej zbere sa po dobu asi 10 mesiacov uchováva v zásobníkoch, kde sa veľmi pomaly vysušuje na ideálnu vlhkosť vo vnútri kukuričného zrna, ktorá by mala byť od 13 do 15 percent. Naši zákazníci tak dostávajú kukuricu na popcorn v tej najvyššej kvalite a jej zväčšenie objemu je pozoruhodné.
Zloženie: Kukurica bez genetickej modifikácie.
Výživové údaje:
Energetická hodnota: 1466 kJ / 347 kcal
Sacharidy 64,2 g
Bielkoviny 9,2 g
Tuky 3,8 g z toho nasýtené 0,7 g
Vláknina 9,7 g
Sodík 35 mg
Fosfor 210 mg
Upozornenie: Výrobok obsahuje alergén kukuricu.
Návod na prípravu:
Príprava popcornu v hrnci: Kukuricu nasypeme do hrnca s rozohriatym olejom tak, aby kukurica pokryla iba dno. Prikryjeme pokrievkou. Akonáhle budú intervaly medzi pukaním kukurice dlhšie ako 5 sekúnd, varič vypneme. Na ochutenie je možné kukuricu posypať soľou, alebo dochutiť lyžičkou masla.
Príprava v mikrovlnnej rúre: Kukuricu nasypeme do misky alebo papierového vrecka. Misku zľahka prikryjeme vekom a vložíme do mikrovlnnej rúry na najvyšší výkon na cca 3 až 4 minúty. Hneď ako budú intervaly medzi pukaním kukurice dlhšie ako 5 sekúnd, rúru vypnite. Pozor, po vybratí popcornu z mikrovlnky je miska horúca! Na ochutenie je možné kukuricu posypať soľou, alebo dochutiť lyžičkou masla.